Tälle sivulle kerätään opintoasioihin liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Kysymystä painamalla saat vastauksen näkyviin. Voit esittää uusia kysymyksiä (tai parempia vastauksia) Yhteydenotto-sivun kautta.
Mistä löydän tietoa opiskelijan oikeuksista ja velvollisuuksista?
Milloin tentti/harkkatyötulokset pitää julkaista?
Missä tenttitulokset ilmoitetaan?
"Julkaisupaikkana käytetään korkeakoulun sähköistä tai muuta ilmoitustaulua." (Lähde)
Käytännössä tenttitulokset julkaistaan aina MyCoursesissa, ellei kurssilla ole muusta ilmoitettu ja sovittu.
Milloin kurssisuoritus näkyy Oodissa?
Heti kun tulokset on kirjattu järjestelmään, kokemusten perusteella yleensä parin viikon kuluessa tulosten julkaisusta Oodissa. Kurssin vastuuopettaja on vastuussa siitä, että tieto opintosuorituksesta menee (kanslian kautta) rekisteriin. Linkki kyseiseen sääntökohtaan
Mitä teen jos tulokset ovat myöhässä?
1. Kurssin vastuuopettajaan kannattaa olla ensin yhteydessä omatoimisesti, jos 4 viikon kuluttuakaan tuloksia ei kuulu.
2. Voit ottaa yhteyttä killan opintosektoriin. Otamme yhteyttä tarpeen mukaan vastuuopettajaan, hänen laitoksensa johtajaan tai korkeakoulun opintoasianpäällikköön.
Mistä voin ostaa käytettyjä kurssikirjoja?
Kilta järjestää kirjamarkkinoita, joihin voi tuoda omia kirjojaan myyntiin sekä ostaa muiden tuomia kirjoja. Teekkarikylän markkinat –Facebookryhmässä voi olla myytävänä kirjoja tai ryhmään voi myös tehdä ostetaan -ilmoituksen. Myös koulun ilmoitustauluilta (esim. kiltiksen vierestä) voi löytyä ilmoituksia myynnissä olevista kirjoista.
Mistä voin lainata kurssikirjoja?
Otaniemen pääkirjastossa on paljon luettavaa. Ei myöskään kannata unohtaa professuurikohtaisia kirjastoja, joiden tarkemmat aukioloajat
ja yhteystiedot löydät täältä.
Kirjastoissa on myös yleensä hyviä paikkoja hiljaiseen opiskeluun.
Muista myös Alli-tietokanta, josta voit hakea teoksia tekijän, nimen, sanahaun
ja monen muun termin avulla kaikista Otaniemen kirjastoista.
Haluaisin lähteä vaihtoon, mistä lähden liikkeelle?
Tiedonhaun voi aloittaa vaikkapa täältä.
Mistä saa apua sivuaineen valintaan?
Huhhuh, kysyitpä vaikeaa!
1. Juttele kokeneempien tieteenharjoittajien kanssa esim. kiltahuoneella.
2. Lueskele oman koulutusohjelmasi opinto-opasta.
3. Selaile Intoa ja muiden koulutusohjelmien opinto-oppaita.
4. Kysele lisää tuutoriltasi, opiskelijatuutoriltasi, opintoneuvojilta, kokeneemmilta tieteenharjoittajilta, professoreilta jne.
5. Muista, ettei ensimmäisen sivuainevalinnan tarvitse olla lopullinen.
Lisäksi on hyvä tehdä selväksi, että käytännössä lähes kaikkia koulun pääaineita voit lukea myös sivuaineena. Lisäksi on suuri joukko laitosten ja korkeakoulujen määrittelemiä erillisiä sivuaineita. Tästäkin löytyy tarkempaa tietoa opinto-oppaasta, vaikkakin epämiellyttävän vaikeasti selitettynä.
Onko olemassa listaa vapaasti valittavista opinnoista?
Mitään listaa ei ole olemassa, sillä kuten nimi vihjaa, kyseiset kurssit ovat opiskelijan vapaasti valittavissa. Pää- tai sivuainetta tukevista kursseista voi hakea sopivia kursseja, samoin myös kieliopinnoista. Opinto-opas käteen tai Oodiin ja My Courcesiin surffailemaan!
Voiko jostain varata tilan ryhmä- tai yksintyöskentelyyn?
Ilman varausta voi etsiä itselleen ja ryhmälleen tyhjää tilaa rakennusten käytävien pöytäryhmistä ja K1-talon neuvotteluhuoneista. Lisäksi Maarin 2. kerroksessa on paljon pieniä luokkatiloja opiskelua varten. Myös HUBissa ja U-siivessä Kandidaattikeskuksessa on ryhmätyötiloja, mutta niitä ei voi varata. Kirjastojen tarjoamia mahdollisuuksia ei myöskään kannata unohtaa, mutta ne on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn.