Koneinsinöörikilta

Sulje
Koneinsinöörikilta Otaniemi

Fuksikapteenit

Anna Öörni
Fuksikapteeni

Anna Öörni
040-5583348
:=:TEo1aExGNWlvM1dobkhPdUxKazBvbDV6bkQ9PQ==:=:
Lumikki Poutanen
Fuksikapteeni

Lumikki Poutanen
044-3555114
:=:b1VJZ25KZ2VuRjVqbzNJMExKNXlveE91TEprMG9sNXpuRD09:=:
Varpu Soini
Maisterikapteeni

Varpu Soini
040-4128311
:=:cXpTbHBVSGhwMjljb3p5TkxKU2ZxVDhoTXp4PQ==:=:

Tulevia fuksitapahtumia

© Koneinsinöörikilta ry
:=:bjJ5ZURUa2NwM0RoTEt5NVl6TWM=:=:

FAQ

Teekkarilakki ja -kulttuuri

Miten teekkarilakin voi saada?

- Teekkarilakin edellytys on opiskeleminen yhdessä Aalto-yliopiston teknillisistä korkeakouluista, sinun tapauksessasi Insinööritieteiden korkeakoulussa. Lisäksi on saatava kokoon tietty määrä fuksipisteitä, joilla varmistetaan, että tuleva lakinkäyttäjä tuntee riittävästi teekkarikulttuuria ja tuntee olevansa osa sitä.

Niin mistä kaikesta niitä fuksipisteitä saikaan?

- Fuksipisteitä saa kaikista killan, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan eli AYY:n ja muiden kiltojen tapahtumista, äänestämisestä killan ja AYY:n vaaleissa, toiminnasta killassa ja alayhdistyksissä.

Kuka voi kirjoittaa minulle pisteitä?

- Pisteitä voi kirjoittaa kuka tahansa killan hallituksen jäsen, jolla on lakinkäyttöoikeus (eli joka ei ole fuksi). Erikoisjärjestelyjä vaativat pisteet voidaan hyväksyttää fuksikapteenien kautta. Suorittaessasi työpisteet muiden kuin oman killan tapahtumissa (esimerkiksi AYY:n bileissä), pyydä todistus tapahtuman järjestäjältä.


Ensimmäiset päivät

Mitä ensimmäisenä päivänä tapahtuu?

- Ensimmäinen päivä alkaa korkeakoulun järjestämällä tervetulotilaisuudella ja johdatuksella opiskeluun U2-salissa. Päivä jatkuu koulutusohjelman ja killan esittelyllä, jonka jälkeen fuksit jaetaan fuksiryhmiin, joita johtavat vanhemmat opiskelijat eli ISOhenkilöt. Iltapäivällä pidetään kaikille uusille opiskelijoille Dipolissa juhlallinen teekkarivastaanotto. Kannattaa varata aikaa iltaan saakka, sillä luvassa on pitkä, mutta ikimuistoinen päivä! Iltaa varten halukkaat voivat ottaa pyyhkeen mukaan saunomista varten.

Mitä ensimmäisellä viikolla tapahtuu?

- Ensimmäisellä viikolla kaikki uudet opiskelijat käyvät korkeakouluun ja siellä opiskeluun tutustuttavaa orientaatiokurssia ja samalla luvassa on paljon muutakin ohjelmaa. Kilta järjestää paljon fuksitapahtumia, joissa on helppo tutustua uusiin opiskelijakavereihin. Kannattaa heti ensimmäisestä viikosta lähtien olla menossa mukana, sillä viikosta on tulossa elämäsi hauskimpia!

Pitääkö kursseille ilmoittautua jo ennen koulun alkua?

- Toisella viikolla alkavat varsinaiset kurssit, joiden ilmoittautumisesta kerrotaan orientaatiokurssilla. Sinun ei tarvitse siis ilmoittautua kursseille ennen opiskelun alkua. Apua saat aina kysymällä esimerkiksi ISOhenkilöiltä ja muilta vanhemmilta kiltalaisilta.


Sekalaiset kysymykset

Mikä ja milloin on Varaslähtö?

- Varaslähtö on uusille fukseille järjestettävä tapahtuma kaksi viikkoa ennen opiskelun alkua. Siellä voit tutustua jo etukäteen tuleviin parhaisiin ystäviisi, ISOhenkilöihin sekä vanhempiin kiltalaisiin.

Mistä katto pään päälle?

- Opiskelija-asuntoja voi hakea AYY:n nettisivujen Asuminen-osion kautta tai Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli HOAS:in nettisivujen kautta. Jos sinulta uupuu nukkumapaikka ensimmäisille öille, ota yhteyttä fuksikapteeneihin. AYY järjestää ensimmäisinä päivinä hätämajoitusta opiskelijoille, joilla ei ole vielä koulun alkaessa asuntoa. Kaikille löytyy lämmin nukkumapaikka, joten saapukaa Otaniemeen rohkeasti heti koulun alkaessa!

Muita kysymyksiä?

- Kaikille uusille opiskelijoille lähetetty Fuksiopas on loistava tiedonlähde visaisiin kysymyksiin. Opas löytyy myös sähköisessä muodossa näiden sivujen Fuksiopas-osiosta. Älä myöskään epäröi ottaa yhteyttä kippareihin! Fuksikapteeneiden yhteystiedot löytyvät mm. tämän sivun oikeasta ylänurkasta.

Kysymyksiä opinnoista?

Opintoasioista on tehty oma FAQ. Löydät sen täältä.


Hyödyllisiä linkkejä

Seuraavat linkit helpottavat elämää.